COVID-19

Vi har samlet vores råd og vejledning vedr. COVID-19 her på siden, som løbende opdateres i overensstemmelse med udviklingen på…

Vi har samlet vores råd og vejledning vedr. COVID-19 her på siden, som løbende opdateres i overensstemmelse med udviklingen på området.

Konsekvenserne af COVID-19 og deraf følgende fravær kræver i de fleste tilfælde en konkret vurdering. Kontakt derfor GLS-A for rådgivning, hvis ikke du kan finde svare på denne side, eller er i tvivl i en konkret situation.

Situationen vedrørende COVID-19 udvikler sig dag for dag, og GLS-A opfordrer til, at man løbende holder sig orienteret på den officielle side www.coronasmitte.dk, som samler alle aktuelle informationer samt seneste vejledninger og retningslinjer fra alle relevante myndigheder, samt virksomhedsguiden.dk, som er målrettet virksomheder med relevant information om f.eks. gældende kompensationsordninger. Derudover kan sundhedsmyndighedernes aktuelle anbefalinger og vejledninger findes her.

Restriktioner
Kategoriseringen af Covid-19 som en samfundskritisk sygdom er ophørt den 10. september 2021 som følge af stor vaccinationstilslutning og stærk epidemikontrol. Det betyder, at alle restriktioner som for eksempel forsamlingsforbud, krav om coronapas og krav om mundbind bortfalder. Helt konkret er de resterende restriktioner i henhold genåbningsaftalen fra juni 2021 ophørt. Det drejer sig om krav om coronapas i forbindelse med visse større arrangementer samt fuld genåbning af nattelivet. Vær fortsat opmærksom på sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger om bl.a. smitteforebyggelse, forholdsregler ved smitte osv. Læs mere om den seneste genåbningsaftale her. Forårets løbende genåbningsaftaler kan findes her, her, her, her og her De til enhver tid gældende nationale og lokale restriktioner kan findes her. De til enhver tid gældende anbefalinger og vejledninger fra sundhedsmyndighederne kan findes her.