COVID-19

Vi har samlet vores råd og vejledning vedr. COVID-19 her på siden, som løbende opdateres i overensstemmelse med udviklingen på…

Vi har samlet vores råd og vejledning vedr. COVID-19 her på siden, som løbende opdateres i overensstemmelse med udviklingen på området.

Konsekvenserne af COVID-19 og deraf følgende fravær kræver i de fleste tilfælde en konkret vurdering. Kontakt derfor GLS-A for rådgivning, hvis ikke du kan finde svare på denne side, eller er i tvivl i en konkret situation.

Situationen vedrørende COVID-19 udvikler sig dag for dag, og GLS-A opfordrer til, at man løbende holder sig orienteret på den officielle side www.coronasmitte.dk, som samler alle aktuelle informationer samt seneste vejledninger og retningslinjer fra alle relevante myndigheder, samt virksomhedsguiden.dk, som er målrettet virksomheder med relevant information om f.eks. gældende kompensationsordninger. Derudover kan sundhedsmyndighedernes aktuelle anbefalinger og vejledninger findes her.

Restriktioner
En ny aftale om yderligere genåbning af samfundet er netop faldet på plads således, at den gradvise og geografisk differentierede genåbning, som begyndte 1. marts 2021, og siden er blevet lempet af flere omgange, fortsætter med yderligere lempelser per d. 21. maj 2021. Seneste aftale indebærer, at alt med undtagelse af nattelivet vil være åbent med de restriktioner, smitteforebyggende tiltag mv., der gælder på de respektive områder. Udgangspunktet er, at restriktioner, som ikke er blevet lempet, fortsat er gældende. Læs mere om den seneste genåbningsaftale her. Tidligere genåbningsaftaler kan findes her, her, her og her. De forskellige restriktioner kan i større eller mindre grad påvirke GLS-As medlemsvirksomheder. Find aktuel information om gældende nationale og lokale restriktioner her.