Tilbage til oversigt
1. juli 2020

Landbrugspraktikanter kan blive yderligere tre måneder i Danmark

Efter en henvendelse fra 3F, GLS-A og Landbrug & Fødevarer har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye valgt at forlængelse af opholdsperioden for udenlandske landbrugspraktikanter med yderligere tre måneder.

Coronakrisen gør det svært at få nye udenlandske landbrugspraktikanter til Danmark.

Derfor skrev 3F, GLS-A og Landbrug & Fødevarer i marts et brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye med en opfodring til, at landbrugspraktikanter, der allerede var i Danmark, kunne få forlænget deres eksisterende opholdstilladelse med tre måneder. Dette ønske valgte ministeren at imødekomme og lavede en ordning, der gjaldt frem til 25. juni.

Denne ordning er nu blevet forlænget endnu engang, da 3F, GLS-A og Landbrug & Fødevarer har gjort ministeren opmærksom på at der stadigvæk er udfordringer med at få udenlandske praktikanter.

-På trods af, at Danmark og flere andre lande har åbnet store dele af samfundet igen, er coronakrisen langt fra slut. Det mærkes også i det danske landbrug. Derfor er vi taknemmelige for, at ministeren endnu engang udviser politisk forståelse for situationen, og giver landbrugspraktikanterne mulighed for at blive i landet til sommerens høst, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

I arbejdsgiverforeningen for landbruget, GLS-A, er man også begejstret for forlængelsen af praktikanternes ophold.

-Det er positivt, at landmændene nu får yderligere garanti for, at der er ansatte nok til at passe dyrene. For praktikanterne betyder det også en større sikkerhed i en tid, hvor corona skaber usikkerhed i deres hjemlande. Det er en god aftale, og vi er glade for, at ministeren har lyttet til organisationernes fælles henvendelse, siger Jens Bjørn Poulsen, Direktør i GLS-A.

Også 3F imødekommer forlængelsen.

-Set i lyset af den nuværende akutte situation er vi naturligvis indstillede på at afhjælpe det øjeblikkelig behov. Vi er dog også opmærksomme på, at dette ikke er en holdbar situation, hvorfor parterne i den kommende periode må se på en permanent løsning, siger formand for den grønne gruppe i 3F, Peter Kaae Holm.

Muligheden for at få forlænget landbrugspraktikanternes eksisterende opholdstilladelse fra 15 til 18 måneder forventes at træde i kraft 2. juli og vil gælde frem til 25. september 2020.

Tilbage til oversigt