Tilbage til oversigt
30. januar 2023

Pensionsindbetalinger for udenlandske medarbejdere

Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler for udenlandske medarbejdere, når I skal indbetale pension til dem. Og der er forskellige regler afhængig af, om medarbejdere kommer fra et EØS-land eller fra lande uden for EØS.

For medarbejdere fra EØS-lande skal man de første 12 måneder bruge en bestemt kode, når man indbetaler pension. Det sikrer den størst mulige opsparing for medarbejderne, som ikke kan få dansk førtidspension.

Efter et år får medarbejdere fra andre EØS-lande normalt ret til dansk førtidspension. Det betyder, at de kan få en almindelig pensionsordning. Derfor kan man efter et år indberette deres pension med samme overenskomstkode som for danske medarbejdere.

Medarbejdere fra lande uden for EØS får først ret til dansk førtidspension, når de har været i Danmark i 10 år. Derfor skal man indberette deres pension på en særlige kode for udenlandske medarbejdere i de første 10 år.

Læs evt. mere her eller ring til PensionDanmark på 7012 1340 alle hverdage kl. 8-18, hvis du er i tvivl om, hvilken kode du skal bruge.

Tilbage til oversigt
silver round coin on white ceramic pig coin bank