Tilbage til oversigt
19. december 2018

AUB overtager VEU-godtgørelse

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag overtager pr. 1. januar 2019 administrationen med udbetaling af VEU-godtgørelse samt befordringstilskud. Det betyder helt konkret, at virksomhederne nu skal søge om refusionen samtidig med, at en medarbejder meldes til et kursus via efteruddannelse.dk. Den nye ordning giver én samlet indgang og kommer til at lette det administrative arbejde hos virksomhederne. Udbetaling af godtgørelsen vil fortsat komme efter kursets afslutning.

– GLS-A sætter stor pris på, at det nu bliver nemmere for virksomhederne at søge refusionen. Med kun én indgang slipper virksomhederne for at skulle søge refusion efter kurset, og samtidig forsvinder risikoen for at søge for sent, idet den 4-ugers ansøgningsfrist fjernes. Det skal være nemt for virksomhederne at benytte sig af efteruddannelsessystemet. Samtidig skal GLS-As medlemmer være opmærksomme på at benytte vores kompetencefonde, som yder ekstre refusion ud over VEU-godtgørelse siger Stephan Vinther Petersen, kommunikationskonsulent i GLS-A.

De nye regler gælder fra 1. januar
Den nye lov og de nye regler gælder for uddannelser, der starter efter 1. januar 2019. Det betyder, at hvis jeres medarbejder er startet på en uddannelse i 2018, som strækker sig ind i 2019, følger uddannelsen de gamle regler, og I skal færdiggøre VEU-ansøgningen inden fristen, som I har gjort hidtil. Det er også uddannelsesstedet eller a-kassen, der udbetaler godtgørelse for kurser, der er startet i 2018.

Hvis I i 2018 har tilmeldt en medarbejder til en uddannelse, der starter i 2019, skal I være opmærksomme. Dette kursus vil nemlig følge de nye regler, og derfor skal I søge om VEU-godtgørelse i den nye ansøgningsproces på efteruddannelse.dk – også selvom I måske er gået i gang med at udfylde VEU-ansøgningen.

Tilbage til oversigt