Tilbage til oversigt
31. oktober 2014

GLS-A: Fortsat brug for udenlandske sæsonarbejdere

GLS-A: Fortsat brug for udenlandske sæsonarbejdere

Berlingske Business bringer i dag flere artikler omkring udenlandsk arbejdskraft. GLS-A slår fast, at udenlandsk arbejdskraft er kommet for at blive, så længe vi ikke har tilstrækkelig motiveret dansk arbejdskraft.

Den nye beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen lukker nu ned for tjenesten seasonalwork.dk, der i en årrække har hjulpet danske virksomheder med at skaffe kvalificeret og motiveret arbejdskraft i højsæsonerne. Henrik Dam mener, at dette arbejde bør overtages af ledige danskere, men Henrik Dam har tilsyneladende ikke helt taget højde for danskernes holdning til det sæsonarbejde, vi eksempelvis har i de grønne erhverv.

Alt for ofte oplever vore medlemsvirksomheder, at ledige danskere der er sendt ud fra jobcentret enten ikke er motiverede til at tage jobbet, og derfor ikke leverer en tilfredsstillende indsats. Det er en beklagelig udvikling, at ledige danskere ikke har incitamenter til at tage et job frem for at være på offentlig forsørgelse. Systemet har også et vist ansvar for den manglende motivation, idet ledige der tager et sæsonarbejde, fortsat er tvunget til at søge anden varig beskæftigelse.

Artiklerne kan læses på Berlingskes hjemmeside via følgende links

Staten stopper import af sæsonarbejdere

Landbruget: Ministers kamp mod sæsonarbejdere er nytteløs

Tilbage til oversigt