Tilbage til oversigt
20. oktober 2021

Gør virksomheden attraktiv, når du skal rekruttere

De seneste har nyhedsmedierne løbende berettet om mangel på arbejdskraft, stigende beskæftigelse og store lønstigninger. Antallet af beskæftigede på det danske arbejdsmarked overstiger nu niveauet før corona-pandemien. Det betyder, at virksomhederne har svært ved at finde nye medarbejdere, og måske også at det er vanskeligt at fastholde medarbejdere, som bliver mødt med gode jobtilbud fra andre virksomheder.

Markedsforholdene på arbejdsmarkedet kan den enkelte virksomhed ikke gøre så meget ved. Den enkelte virksomhed kan derimod gøre noget for at være en attraktiv arbejdsplads for medarbejderne – og bagefter huske at fortælle om det.

At være en attraktiv og god arbejdsplads kan være mange ting. Det handler om at skabe nogle gode rammer og have en høj grad af tillid mellem medarbejderne og virksomheden. Og så er man basalt set nødt til at give medarbejderne markedskonforme løn- og ansættelsesvilkår.

For mange virksomheder er et godt omdømme i lokalsamfundet den bedste markedsføring, man kan få. Men man kan som virksomhed gøre meget mere for at vise omverdenen og kommende medarbejdere, at her er der en god arbejdsplads. De fleste virksomheder har en hjemmeside, hvor man præsenterer virksomhedens produkter og services overfor kunder. Men det kan også være en stor fordel at fortælle om virksomheden som arbejdsplads, da det efterlader et godt indtryk hos en potentiel medarbejder.  Der kan være omtale af ledige jobs, medarbejderhistorier og noget om de vilkår og rammer, som virksomheden tilbyder.

Det er også populært at være til stede på sociale medier. Her er der også en mulighed for at fortælle historier om virksomheden som arbejdsplads.

Annonceres der efter medarbejdere bør man også oplyse mere end blot ”løn efter kvalifikationer” eller ”gode ansættelsesvilkår”. Fortæl i stedet hvad der tilbydes. Det behøver ikke være den eksakte løn, men man kan f.eks. oplyse om pensionsordning, feriefridage m.v. Evt. kan det også oplyses, at virksomheden giver overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår og sikrer ordnede forhold.

Når man har en branche med spændende virksomheder og gode arbejdspladser, skal vi huske at fortælle om det.

Tilbage til oversigt

Flere nyheder i samme kategori