Tilbage til oversigt
19. juni 2020

Muligt for udlændinge at blive testet for covid-19

I dag kan alle voksne danskere uden symptomer på Covid-19 blive testet i et af Testcenter Danmarks 18 test steder rundt omkring i Danmark.

I takt med, at samfundet åbnes for udenlandske turister, udvider myndighederne nu også for tilbud om testning af udlændinge ved nye faste teststationer ved landegrænsen til Tyskland og i Københavns lufthavn. Derudover vil der være mobile løsninger rundt omkring i landet, f.eks. ved færgeankomster. Formålet er at gøre det så let som muligt for personer, som rejser ind i Danmark at lade sig teste.

Der er nu mulighed for test uden bookning og cpr (over 18) 5 steder i region Syddanmark:

To sommerbiler som kører rundt i regionen – køreplan meldes ud på regionens Facebook hver morgen.

Grænsen ved Frøslev

Grænsen ved Kruså

Billund Lufthavn.

Testning har hidtil været betinget af, at man har et dansk CPR nr. Testcenter Danmark oplyser, at man er klar med tilbud til udlændinge inden længe. Dvs. når systemerne er lagt om til at kunne klare test af personer uden CPR-nummer. Det forventes at være muligt fra næste uge (uge 26).

Test ved grænserne er frivilligt og gratis. Den er kun for personer, der ikke har symptomer på at være smittet med coronavirus.

Hvis en udlænding, der ønsker at indrejse til Danmark og viser tydelige sygdomstegn som hoste, feber eller lignende, vil den pågældende blive afvist ved grænsen.

Se mere om testning her

Tilbage til oversigt