Tilbage til oversigt
4. november 2020

Pas på skattereglerne når du køber julegaver til medarbejderne

Julen 2020 ser ud til at blive i coronaens skygge, og det kan give anledning til, at man som arbejdsgiver vil forkæle sine medarbejdere med en større julegave end sædvanligt. Særligt hvis årets firmajulefrokost også er aflyst. Som arbejdsgiver skal man dog være opmærksom på, at der er grænser for, hvad en medarbejder kan modtage skattefrit per år.

Som hovedregel kan en medarbejder i 2020 alene modtage gaver og mindre personalegoder for op til 1.200 kr. inklusiv moms uden at betale skat. Særligt ved julegaver gælder det dog, at der ikke sker beskatning af julegaven, selvom det samlede beløb overstiger 1.200 kr., når julegaven maksimalt koster 900 kr. Overskrider gavens værdi det fastsatte julegaveloft, skal medarbejderne dog beskattes.

Eksempler

  • Er der givet en julegave, der har en værdi på 900 kr. og en gave tidligere på året til en værdi af 300 kr. sker der ingen beskatning, eftersom den samlede værdi ikke er over bagatelgrænse på 1.200 kr.
  • Er der givet en julegave, der har en værdi på 900 kr. og en gave tidligere på året, der har en værdi af 500 kr., sker der beskatning det personalegode, der har en værdi på 500 kr.
  • Er der givet en julegave, der har en værdi på 1000 kr. og en tidligere gave til en værdi af 300 kr., skal det samlede beløb beskattes
  • Er der alene i løbet af året givet en julegave til en værdi af 1.200 kr., sker der ikke beskatning, da bagatelgrænsen på 1.200 kr. ikke er overskredet.

Som arbejdsgiver skal du være opmærksom på, at du skal indberette gavebeløbet til SKAT som løn, og at du kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning. Det er medarbejderens ansvar at indberette beløbet på årsopgørelsen, hvis arbejdsgiveren i løbet af året giver gaver, hvis samlede værdi overskrider 1.200 kroner. Arbejdsgiveren skal indberette gaven, hvis det er en kontantgave, eller hvis man har givet en gave, hvis værdi i sig selv overstiger 1.200 kroner.

Læs mere på skat.dk

Tilbage til oversigt
gift boxes