Tilbage til oversigt
10. august 2021

Vaccination til udenlandske medarbejdere

Danmark er i fuld gang med udrulningen af vacciner mod Covid-19, og i den forbindelse er det også muligt for udenlandske ansatte at blive gratis vaccineret i Danmark. GLS-A får løbende spørgsmål fra medlemmer, der vil vide hvordan deres udenlandske ansatte skal forholde sig til vaccinen.

Hvis en udlænding opholder sig midlertidigt i Danmark, har vedkommende ret til gratis vaccination mod COVID-19 selvom vedkommende ikke er sygesikret i Danmark. Tilbuddet kan være relevant, hvis medarbejderen endnu ikke er vaccineret eller er skeptisk med hensyn til vaccination i hjemlandet.

For at få gratis vaccination mod COVID-19, skal det midlertidige ophold opfylde to kriterier:

  1. Opholdet skal have en forventet varighed af mindst 30 dage, men vaccinationsforløb kan igangsættes efter 14 dages ophold.
  2. Formålet med opholdet må ikke være at få vaccination.

Hvis en udenlandsk ansat ønsker at blive vaccineret, skal vedkommende kontakte den region de opholder sig i. Ved visitationen vil regionen spørge om opholdets længde og formål samt alder. Regionen vil gøre opmærksom på, at adgang til vaccination kun gælder for personer, hvis formål med opholdet ikke er vaccination. Regionen vil booke tid til vaccination.

Kontakt regionen på telefon:

Der skal medbringe ID eller anden legitimation med navn og fødselsdato, så personalet kan se, at vedkommende er i en aldersgruppe, som de er i gang med at vaccinere.

Vaccinationen bliver registreret på WHO’s internationale rejsevaccinationskort, så det også kan bruges som dokumentation uden for Danmark. 

Læs mere om vaccination til udlændinge på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Tilbage til oversigt
person in white long sleeve shirt holding gray pen