Tilbage til oversigt
29. september 2020

Fra i dag kan man bestille de indefrosne feriepenge

Fra i dag kan danske lønmodtagere bestille tre uger af deres indefrosne feriepenge. Den tidlige udbetaling skal være med til at få yderligere gang i samfundsøkonomien.

Danske lønmodtagere kan snart have flere penge til forbrug mellem hænderne. Fra i dag og frem til 1. december kan man digitalt bestille tre ugers indefrosne feriepenge ved at gå ind på borger.dk og logge på med NemlD Pengene vil blive udbetalt op til syn.’ hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst.

De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Det er frivilligt, om man ønsker at få de indefrosne feriepenge udbetalt Hvis man ikke aktivt går ind og beder om feriepengene inden den 1. december, bliver de udbetalt automatisk, når man når folkepensionsalderen, medmindre man af andre årsager forlader arbejdsmarkedet inden.

Bestil feriepenge her

Den tidlige udbetaling af de indefrosne feriepenge påvirker ikke arbejdsgiverne og forpligtelsen til at indberette og indbetale til fonden Lønmodtagernes Feriemidler. Det er fonden der udbetaler feriepengene til den enkelte medarbejder efter dennes anmodning på www.borger.dk.

Læs mere om overgangsordningen til den nye ferielov under vores rådgivning her.

Se mere på LD Fondes hjemmeside omkring de oftest stillede spørgsmål.

Tilbage til oversigt
close-up photo of assorted coins