Tilbage til oversigt
7. juli 2021

Seneste nyt vedr. COVID-19

Foråret og sommeren har indtil nu budt på omfattende lempelser af de restriktioner og retningslinjer, som blev indført med nedlukningen tilbage i december 2020. Af samme grund er en lang række af de særlige regler, der hidtil har sikret økonomisk støtte til såvel erhvervsliv som lønmodtagere, ophævet. Hermed et overblik over en række af de forhold, man som virksomhed og arbejdsgiver aktuelt skal være opmærksom på:

Kompensation til virksomheder

De fleste af de forskellige hjælpepakker til erhvervslivet som skulle afbøde de økonomiske konsekvenser af COVID-19 er ophævet pr. 30. juni 2021. Læs mere på virksomhedsguiden, hvor der ligeledes kan søges om kompensation under de forskellige ordninger. Vær opmærksom på frister for ansøgning og slutafregning af de forskellige perioder med kompensation.

Særlige regler om sygedagpenge og refusion

De særlige regler om sygedagpenge og refusion fra første fraværsdag ved coronarelateret fravær er ophævet pr. 30. juni 2021. Det er alene medarbejdere, som tilhører den særlige risikogruppe og medarbejdere, der er pårørende til personer i risikogruppen, som fortsat er omfattet af de særlige regler indtil 31. august 2021 – læs mere her.

Barselsdagpenge ved pasning af børn

De særlige regler om ret til barselsdagpenge ved pasning af børn under visse omstændigheder i forbindelse med corona er ophævet pr. 30. juni 2021. Det er herefter alene overenskomsternes regler og medarbejdernes individuelt aftalte vilkår der gælder ved børns sygdom mv.

Sommerferie og corona
Udenrigsministeriets rejsevejledninger opdeler pt. verdens lande og regioner i grøn, gul, orange og rød. For de grønne og gule områder gælder alene en opfordring til henholdsvis at være opmærksom og til at udvise forsigtighed, mens alle ikke-nødvendige rejser til orange områder samt alle rejser til røde områder frarådes. Der gælder forskellige rejserestriktioner for de forskellige kategorier og for rejsende alt efter om man rejser som færdigvaccineret, tidligere smittet med COVID-19 eller blot på en negativ test. Læs mere på vores hjemmeside her, hvor vi har samlet links til de relevante myndighedssider.

På vores hjemmeside kan du også finde vores FAQ, som opdateres løbende og giver svar på en lang række af de typiske spørgsmål, der opstår i relation til COVID-19 og virksomhedens medarbejdere.

Vær desuden opmærksom på at aktuel information om gældende nationale og lokale restriktioner altid kan findes her. Gældende anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsmyndighederne kan findes her.

 

Tilbage til oversigt
coronavirus