Særligt om opsigelse under sygdom
Sygdom er hver mands herre og sygefravær er som udgangspunkt lovligt fravær. Sygdommen kan dog få en varighed og omfang,…
Kræver medlemsskab
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Vores indhold og rådgivning er kun tilgængeligt for medlemmer af GLS-A.
Log ind
Endnu ikke bruger? Opret dig her
Ansatte under overenskomst mellem GLS-A og 3F
Medarbejdere omfattet af overenskomsterne mellem GLS-A og 3F, der har 3 års anciennitet på virksomheden, og som har ret til løn under sygdom, kan ikke opsiges i perioden med ret til løn under sygdom. I perioden med ret til løn under sygdom gælder beskyttelsen dog maksimalt i 70 dage. Beskyttelsen mod opsigelse under sygdom gælder alene, såfremt medarbejderen er uden egen skyld i den påtænkte opsigelse.
Beskyttelse mod opsigelse under sygdom hindrer ikke afskedigelser i større omfang. Det er i den forbindelse ikke afgørende, om de påtænkte afskedigelser er omfattet af lov om varsling m.v. i forbindelse med afskedigelser i større omfang eller ej – en såkaldt masseafskedigelse.
Bemærk at uanset om en sygemeldt medarbejder er omfattet af ovenstående opsigelsesbeskyttelse eller ej, skal man som arbejdsgiver stadig iagttage de sædvanlige øvrige regler og hensyn, der gælder i forbindelse med opsigelse. Vær særligt opmærksom på saglighedsværnet ved 9 måneders anciennitet samt de forskellige beskyttelseslove som f.eks. ligebehandlingsloven og forskelsbehandlingsloven, der har til formål at sikre henholdsvis gravide og handicappede mod ufordelagtig behandling. Læs mere her.
De overenskomstmæssige regler om beskyttelse mod opsigelse under sygdom har ikke noget med 120-dagesreglen at gøre, som er en funktionærregel. Læs mere her.
Kræver medlemsskab
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Vores indhold og rådgivning er kun tilgængeligt for medlemmer af GLS-A.
Log ind
Endnu ikke bruger? Opret dig her