Indirekte personaleomkostninger
De samlede indirekte personaleomkostninger omfatter feriegodtgørelse, Søgnehelligdagsbetaling, fritvalgsordning, ATP, betaling ved sygefravær, bidrag til GLS-A-Barseludligning, bidrag til arbejdsmarkedspension, arbejdsskadeforsikring, AES-bidrag…
Kræver medlemsskab
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Vores indhold og rådgivning er kun tilgængeligt for medlemmer af GLS-A.
Log ind
Endnu ikke bruger? Opret dig her
Pr. 1. marts 2023
De indirekte personaleomkostninger er opgjort til mellem 46,86 % og 48,73 %.
Feriegodtgørelse
Feriegodtgørelse udgør i henhold til ferieloven 12,5 %. Lønmodtagere, der i henhold til ferieloven modtager løn under ferien, har krav på et ferietillæg på 1 %.
Søgnehelligdags og fridagsbetaling
Opsparingen til søgnehelligdags- og feriefridagsbetaling udgør 6,75% af den ferieberettigede løn. Opsparingen benyttes til dækning af løntab ved søgnehelligdage, feriefridage (5 pr./år), jule- og/eller nytårsaftensdag samt eventuelt 1. maj.
Fritvalgskonto
Bidraget til fritvalgskonto udgør 7,0%.
ATP
Arbejdsgiverens bidrag til ATP udgør for en fuldtidsbeskæftiget lønmodtager kr. 2.272,00 årligt svarende til kr. 1,39 pr. arbejdstime.
Sygedagpenge og løn under sygdom
Ved fravær på grund af sygdom og tilskadekomst betaler arbejdsgiveren dagpenge eller løn. For arbejdere udgør det gennemsnitlige fravær pga. sygdom ca. 4 % af arbejdstiden. Den gennemsnitlige udgift til sygedagpenge/løn under sygdom skønnes at udgøre 3,7 % af timelønnen.
Barseludligning
Bidraget til GLS-A-Barseludligning udgør 0,22 % af lønsummen det foregående kalenderår eller 830 kr. pr. år pr. fuldtidsbeskæftiget lønmodtager.
Arbejdsmarkedspension
Det overenskomstfastsatte arbejdsgiverbidrag til arbejdsmarkedspension udgør 8,66% af løn, søgnehelligdags- fridagsbetaling og feriegodtgørelse, svarende til 10,85 % af timelønnen.
Arbejdsskadeforsikring
Medlemmer kan via GLS-A tegne arbejdsskadeforsikring i Protector til en årlig præmie på kr. 8.641,00 (staldarbejde) pr. fuldtidsbeskæftiget medarbejder. For andre kategorier af medarbejdere gælder andre satser.
Bidrag til FiU og uddannelsesfond
Bidrag til FiU er fastsat i de enkelte overenskomster. Dette udgør mellem 18,5 og 34 øre pr. arbejdstime afhængig af hvilken overenskomst man er omfattet af.
Bidraget til Jordbrugets Uddannelsesfond udgør 10 øre pr. arbejdstime.
Kompetenceudviklingsfond samt uddannelse og samarbejde
Bidrag til Jordbrugets Kompetenceudviklingsfond udgør 862 kr. pr. år. Endvidere opkræves et bidrag til Uddannelse og samarbejde på 45 øre pr. præsteret arbejdstime.
Arbejdsmarkedets erhvervssygdomsforsikring (AES), Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) og Finansieringsbidrag
Bidraget til AES og AUB samt Finansieringsbidrag (FiB) betales samlet.
Alle virksomheder betaler et AES-bidrag, der gælder for branchen. Bidrag for 2023 udgør pr. fuldtidsansat medarbejder:
Landbrug m.v. 1.024 kr.
Bygge og anlæg 1.774 kr.
Engroshandel 371 kr.
I beregningen af indirekte personaleomkostninger er der taget udgangspunkt i bidragssatsen for landbrug.
Bidraget til AUB og VEU er i 2023 udgør bidraget kr. 2.890 pr. år. Satsen betales for hver fuldtidsansat medarbejder, dog ikke, hvis der kun er én ansat. Der er et fradrag for hver 50. ansatte og for hver elev i virksomheden.
Finansieringsbidraget til ATP ved ledighed, sygdom og barsel samt bidrag til Lønmodtagernes Garantifond udgør i 2023 kr. 493 pr. år pr. fuldtidsbeskæftiget medarbejder.
Bidrag til AFU (Arbejdsmarkedets Fond for udstationerede) udgør kr. 0,00 pr. år.
Administrationsbidraget til Lønmodtagernes Feriemidler udgør kr. 16,00 pr. år.
Hent oversigten her.
Kræver medlemsskab
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Vores indhold og rådgivning er kun tilgængeligt for medlemmer af GLS-A.
Log ind
Endnu ikke bruger? Opret dig her